אנטי פסטי שום ועישבי תיבול
חומרים :
10 ראשי שום טריים
1 כוס שמן זית
41 כוס חומץ בן יין אדום
3 כפות סוכר חום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן הכנה
מעבירים לקערה את שמן הזית חומץ בן יין אדום וסוכר חום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה .
את ראשי השום חוצים לשניים ומסדרים בתבנית חסינת חום .
בעזרת מברשת מברישים את המרינדה בנדיבות על השום ומעל מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות מוציאים מפזרים מעל את הבזיליקום והפטרוזיליה ומכניסים שוב לתנור הפעם ללא כיסוי למשך 10 - 15 דקות .
ניתן להגיש חם או קר כפתיחה לארוחה עם לחם טרי ושמן זית משובח .
חומרים :
10 ראשי שום טריים
1 כוס שמן זית
41 כוס חומץ בן יין אדום
3 כפות סוכר חום
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן הכנה
מעבירים לקערה את שמן הזית חומץ בן יין אדום וסוכר חום ומערבבים היטב בעזרת מטרפה .
את ראשי השום חוצים לשניים ומסדרים בתבנית חסינת חום .
בעזרת מברשת מברישים את המרינדה בנדיבות על השום ומעל מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות מוציאים מפזרים מעל את הבזיליקום והפטרוזיליה ומכניסים שוב לתנור הפעם ללא כיסוי למשך 10 - 15 דקות .
ניתן להגיש חם או קר כפתיחה לארוחה עם לחם טרי ושמן זית משובח .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.